Maakt gewoon bijzonder.

Welkom op de groepspagina van groep 5A


Van links naar rechts
juf Anouk, David, Isabel, Mikayla, Elynn, Lara, Jorn, Jannes & juf Ellis
Floris, Demi, Ole, Esmee, Djiano, Brecht, Destiny, Sofie, Shye & Rojin
Kenny, Indy, Niene, Naomi, Dragos & Jayden

Nieuws uit onze groep

22 december 2017
In de avond hadden we een kerstdiner. De kinderen hadden veel lekkere dingen gemaakt en meegenomen. Wat zag iedereen er mooi uit en wat is er veel gegeten. Ook hebben we nog een optreden gegeven voor alle ouders die er waren. Aan het einde van de avond zijn we in het donker gaan wandelen met onze eigengemaakte minion-lampionnen. Het was een gezellige avond!


19 december 2017
Op deze dag zijn we gaan schaatsen bij Uden on Ice. De kinderen vonden het erg leuk en lieten zien dat ze goed konden schaatsen, knap hoor! Na het schaatsen kregen we nog lekker warme chocomel op school.


5 december 2017
Op 5 december was het eindelijk zover! Sinterklaas zou bij ons op school komen. In de ochtend stonden we met de hele school buiten te wachten op sinterklaas en de pieten, maar.. ze hadden zich verslapen. Toen sinterklaas eindelijk bij ons op school was hebben we met onze groep nog opgetreden door te dansen en te zingen. In de middag hadden we in de klas een sinterklaascircuit met allemaal verschillende spelletjes.23 november 2017
We zijn bezig geweest met het thema 'Oma's tijd'. Om daar nog meer te weten over te komen zijn we op excursie gegaan naar het Heemhuis, het Jet & Jan project. Daar hebben we veel nieuwe dingen geleerd over vroeger. Ook mochten de kinderen daar spelen met oud speelgoed.


13 oktober 2017
Op deze vrijdag de 13e was het wel extra spannend op school!
Er waren heel veel kinderen gruwelijk eng naar school gekomen en ook de juffen en meesters zagen er spannend uit.
De enge professor van Mad Science zorgde ook nog voor een spannende show.
 
  

Beste ouders van groep 5,

Hier volgt informatie die handig is om te weten en die met name betrekking heeft op groep 5.

Gymmen

Op vrijdag hebben we gymles in de Stigt. De groep van juf Anouk gymt in de ochtend en de groep van juf Michelle in de middag.
Voor de kinderen is het prettig wanneer ze sportieve kleding hebben en gymschoenen waarbij de zolen niet afgeven in de zaal. Bij mooi weer bestaat de kans dat we bij ‘De Molen van Jetten’ gaan gymmen of op de speelplaats.

Automatiseren

De kinderen in groep 5 hebben in de regel geen huiswerk. Wel zijn veel kinderen gebaat bij het oefenen van de tafels en het maken van leeskilometers. Zeker wanneer uw kind moeite heeft met het automatiseren, willen we vragen om hier met regelmaat aandacht aan te besteden. Het liefst op een speelse manier, waardoor het voor uw kind niet voelt als “moeten’. Op internet zijn hiervoor veel leuke oefenbladen en programma’s te vinden en anders kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.

Communicatie

Graag ontvangen wij praktische informatie via de mail of op een briefje. Voor informatie die betrekking heeft op de ontwikkeling van uw kind maken we graag meer tijd vrij en plannen we een afspraak.

Klassenouder

De klassenouder regelt praktische zaken zoals, indien nodig, het vervoer tijdens een excursie of een knutselwerkje/cadeau/bedankje voor meester en juffendag.

Biebouder

De Biebouder heeft een pasje van school en zoekt boeken bij een bepaald thema en passend bij het leesniveau van groep 5.

Excursies

5s  kinderjury           bibliotheek        2018-03-07 9.15-9.45
5a  kinderjury           bibliotheek        2018-03-07 9.45-10.15
groepen 5-6             Molen van Jetten                10 april
Groep 5                   Heemkundekring            (datum nog onbekend)

Foto’s

Momenteel wordt er op bovenschools niveau gewerkt aan een omgeving waar we gemakkelijk foto’s kunnen delen. We wachten deze ontwikkelingen even af en tot die tijd kunt u foto’s bekijken en downloaden via Google fotos door op de onderstaande link te klikken.

https://photos.app.goo.gl/RcnYyhUrfjDGg8Vu1

Contact

Kindcentrum Aventurijn
St. Annastraat 17
5401 AN Uden
Aventurijn@kiemuden.nl
0413-332313

Routeplanner >

Agenda

06 augustus -  zomervakantie
20 augustus -  start schooljaar
20 augustus -  thema goudenweken
22 augustus -  luizencontrole
23 augustus -  groepsinfo groep 3 en 8
Jaaragenda >

Foto

DSC_1077 DSC_1072
DSC_1073 DSC_1066
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links